1. Missä asioissa toivoisit kehittyväsi koiranomistajana?
Toivoisin, että omaisin joskus tosi hyvän koiranlukutaidon.

2. Onko koirasi karannut koskaan?
No ei nyt karannut varsinaisesti, välillä vähän heittäneet lenkkiä joittenkin elukoitten perässä ja Java kerran teki pitemmän seikkailun tuoreita hirven jälkiä pitkin :D Mutta ei karannut.

3. Rotusi hyvät & huonot puolet?
No jos belgiä ajatellaan, niin hyvät ja huonot puolet on aika samoja, nopeus, terävyys, yhteen ihmiseen leimautuminen. Jokainen on hyvä puoli ja huonokin myös.

4. Tarina koirasi nimen takana?
Kajen kennelnimen sain päättää muutamasta vaihtoehdosta ja kutsumanimi on siitä lyhenne. Javasta tuli Java, koska olisin halunnut valkoisen paimenkoiran nimeltä Yara, mutta se ei sopinut nimeksi kultsulle, niin piti vähän vääntää. Yatzy sai nimensä, kun sain keksiä virallisen nimen itse ja tykkäsin Coralinesta, kutsumanimeksi piti alunperin tulla Cora, mutta rupesi hirveesti häiritsemään, että se on koira mistä puuttuu i :D Yatzy tuli sitten vaan jostain mun päähän ja kuulosti kivalta.

5. Onko koirasi "jalostuskelpoinen"?
Teoriassa kai kaikki, mutta käytännössä tällä hetkellä pelkkä Yatzy, muilla alkaa ikää olemaan jo liikaa, eikä koskaan mitään suunnitelmia ole muidenkohdalla ollutkaan.
Salaa haaveilen Yatzyn pennuista, koska toi on niin täydellinen pakkaus mun käteen, että haluaisin sen pennusta itelleni jossain vaiheessa uuden harrastuskaverin :)

6. Saitko itse valita pennun pentueesta? Millä perusteilla valitsit?
Javan sain valita kahdesta jäljellä olevasta tytöstä ja otin vilkkaamman. Sitä tosiaan sai mitä tilasi!
Kajen pentueessa oli kolme narttua ja jokaiselle löytyi se omanlainen, eli asiasta ei tarvinnut "tapella" :D
Yatzyn pentueesta sain ekana valita ja alusta asti oli kaksi varteenotettavaa vaihtoehtoa, ne villeimmät ja kauheimmat termiitit, joista Yatzy valikoitui loppujen lopuksi ulkonäköperustein, kun en muuten osannut päättää.

7. Mikä on maksimi koiramäärä itsellesi omistaa?
Kaksi :D Nyt niitä vaan vahingossa on kolme...

8. Mitä mieltä olet koiranäyttelyistä?
Ihan kivaa rahan tuhlausta.

9. Mitä koirasi syövät?
50/50 raakaa ja nappulaa. Nappulana Optimanova Large Adult. Ja kaikenlaiset lisät, öljyt, kananmunat jne.

10. Suosikkiväritys koirasi rodussa?
Kultsuissa semmoin viljapelto, maleissa punanen vahvalla charbonnella, grontuissa tietty musta.

11. Mitä harrastatte?
Metsässä vapaana juoksemisen, ja koirakavereitten treffailun lisäks FH-jälki, PK-haku, tottis, toko, esineruutu tietty ja kaikenlaiset hömppätemput. Aksaamaa päästää välillä myös. Talvisin rekihommia. Vähän siis fiiliksen mukaa, mutta Yatzy hakuilee ja tekee jälkee niinku tavotteellisesti ja Kaje tokoilee. Java hömpöttelee milloin mitäki.

Meidät haastoi Hurjapäät:  http://lifeofbelgians.blogspot.fi/